23.09.2019

Microsoft Ofis Ürünlerinde Dil Değiştirme


Dil paketleri, Office'e ek görüntüleme, yardım ve yazım denetleme araçları ekler. Microsoft Office'i yükledikten sonra ek dil aksesuar paketlerini yükleyebilirsiniz.

Buradaki linkte detayları bulabilirsiniz.


16.09.2019

Nedir bu 7.Kıta dedikleri…


Dünyada her yıl 1 trilyon poşet kullanılıp çöpe atılıyor. Sadece poşet mi yine her yıl 500 milyondan fazla plastik şişe ve 5 milyar plastik pipet bunlardan bazıları. Günde 144 ton plastik atık yalnızca Türkiye denize karışıyor. Dünyada ise bu rakan 1 milyar filin ağırlığına eşit yaklaşık olarak 83 Milyar ton plastik atık olduğunu biliniyor ve atıkların çok büyük bir bölümü oknuslara karışıyor.

İnsanlık ve insanlık tarihinden önce yaşanan çağlar buzul çağı, dinozorlar çağı gibi zamanlar insanoğlunun eko sistemin değişmesine neden olurken 20. yüzyıldan sonra artık insanoğlu dünyanın eko sistemini değiştirmeye dönüştürmeye başlayarak belkide kendi sonunu hızlı bir şekilde hazırlamaya başladı.

Konumuza dönersek işte bu atıklar sebebiyle dünyada 7.Kıta adı verilen Türkiye yüz ölçümün 5 katı büyüklüğünde pasifik okyanusunda Havai ve Kaliforniya açıklarında toplanmış durumda olan bu yığının birçok parçası yarım santimden küçük olduğunda için yığını uzaktan görmek zor. Bu atıkları besin zannederek beslenen canlıların hazin sonuna mı üzülelim yoksa bu besin zincirinin en tepesindeki insanın kendini ve yaşadığı dünyanın sonunu getirmek için ne kadar çaba sarf ettiğine mi?

Dünyanın 5 ayrı noktasından 7. kıta gibi alanların oluştuğunu bilmekte fayda olduğunda unutmayalım. Bu atıklarından toplamın 2050 yılında denizde yaşayan tüm canlıların ağırlığına eşit olacağı tahmin ediliyor. Plastik atıklardan oluşan yeni bir çöp kıtasının oluşmasına neden olmamıza rağmen hangimiz bunun farkındayız?

Bir problemin farkına varmanın o problemi çözmenin ilk adımı olduğunu unutmamak lazım. “İnsan Değişirse Dünya Değişir” sözünün ne kadar anlamlı olduğunu daha iyi anlamak gerekmez mi? 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda, 14 Eylül-10 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 16. İstanbul Bienali, insan faaliyetlerinin dünyada bıraktığı izleri araştırmak için sanatçılar, düşünürler, antropologlar ve çevrecilerle birlikte...

YEDİNCİ KITA temalı 16. İstanbul Bienali MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Pera Müzesi ve Büyükada'da gerçekleşecek ve tüm bu mekânlarda 10 Kasım'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Ücretsiz davetiye için http://bit.ly/istanbulbienali16 sitesinde başvuru formunu dolduran sanatseverlere sergi mekânlarına girişlerini sağlayacak bir karekod gönderilecek. Sanatseverler karekodlu davetiyelerinin bir çıktısıyla ya da telefon ekranlarındaki dijital karekodu mekân girişlerindeki okuyuculara taratarak sergi mekânlarına giriş yapabilecek.

Kaynak ve Alıntılar;







3.09.2019

TEKNOFEST 2019 İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Başlıyor...

Geçtiğimiz yıl benimde ziyaret etme imkanı bulduğum festivale 550 binden fazla ziyaretçi katılmıştı. Dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan bu teknoloji festivali için geri sayım başladı. Geçen yıl İstanbul Hava alınında olan, etkinlik bu yılda Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek. Geçen yıl festivalde canlı izleme fırsatı bulduğumuz Solotürk ve Türk Yıldızları' nın nefes kesen görüntülerini çocuklarımla beraber izlemek ayrı bir keyifti. Çocuklarınızı mutlaka fuara götürmenizi tavsiye ederim.

Katılım için kaydınızı  hemen yaptırıp online olarak giriş biletinizi alabilirsiniz. 


Festival kapsamında 19 farklı kategoride düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları, Dünya Drone Kupası, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hackİstanbul 2019, Solo Türk ve Türk Yıldızları nefes kesen gösterileri, dikey rüzgar tüneli, havacılık gösterileri, atölye çalışmaları, sergiler, konserler ve sürpriz etkinler gerçekleştirilecek.


TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor. 

Kaynaklar: